2/05/2024

Νέα Συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της Task-US: Παρασκευή 9/2 στις 7.45 (Κωλέττη 25, απέναντι από το Οne Salonica)


Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει αυτή την Παρασκευή μπροστά από τα γραφεία της TaskUs ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις που έγιναν στο τέλος της χρονιάς από την εταιρεία, με την πολυφορεμένη δικαιολογία της «μη δυνατότητας απορρόφησης σε άλλο project». Στην πραγματικότητα οι απολυμένοι συνάδελφοι/ισσες στοχοποιήθηκαν επειδή διεκδίκησαν να αυξηθούν οι μισθοί τους, για να μπορούν να καλύψουν το αυξημένο κόστος ζωής, και να μπορούν να ζουν από τη δουλειά τους. Να έχουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας και να μην συνωστίζονται και στοιβάζονται στα γραφεία τους. Να μην χάνουν όλη τη μέρα τους στις μετακινήσεις από και προς το χώρο δουλειάς τους. Να δουλεύουν τελικά με αξιοπρεπείς όρους. Κάτι που μόνο αυτονόητο δεν είναι, τη στιγμή που τα εργασιακά μας  δικαιώματα πλήττονται με κάθε ευκαιρία.

Οι εκδικητικές απολύσεις στην TaskUs δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, αφού πρόσφατες είναι οι απολύσεις στα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, εκλεγμένων μάλιστα συνδικαλιστών από το ΔΣ του ΣΕΦΙΕ. Τελευταίο κρούσμα οι εκδικητικές απολύσεις στο ΕΚΕΤΑ,μεταξύ των άλλων ενός μέλος ΔΣ, του ΣΕΤΗΠ αυτή τη φορά αλλά και άλλων συναδέλφων/ισσών είτε για συμμετοχή σε απεργίες είτε για άρνηση συμμετοχής σε πρότζεκτ σχετιζόμενο με το στρατό. Η εργοδοσία στην πόλη, χρησιμοποιώντας και το κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, έχει άνοιξει μια φάμπρικα απολύσεων. Απέναντι στην οποία πρέπει να φτιαχτεί ένα μέτωπο, πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Οι συνεχόμενες κινητοποιήσεις έξω από τα γραφεία της TaskUs αλλά και η μαζική συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία του ΕΚΕΤΑ είναι πολύ σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση για να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να δημιουργηθεί. 

Η συγκέντρωση αυτή την Παρασκευή μπορεί να γίνει άλλος ένας κρίκος σε αυτή την αλυσίδα. Στεκόμαστε πλάι στον δίκαιο αγώνα των απολυμένων. Απαιτούμε την άμεση ακύρωση των απολύσεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

  • Να ακυρωθούν τώρα οι απολύσεις στην Task-US!
  • Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία και η κρατική καταστολή!
  • Κάτω οι νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη!
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν το κόστος ζωής!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου