1/31/2024

Μεγάλη η συγκεντρώση μπροστά στα κεντρικά γραφεία του ΕΚΕΤΑ - δόθηκε απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας

Με μια μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων ΣΕΤΗΠ, ΣΤΜ-Μ και ΣΕΡΕΤΕ μπροστά στα γραφεία του ερευνητικού κέντρου ΕΚΕΤΑ, οι εργαζόμενοι έσπασαν το κλίμα τρομοκρατίας που επιδιώκει να δημιουργήσει η εργοδοσία, για να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις που έχουν εκφραστεί, τόσο στο ίδιο το ΕΚΕΤΑ, όσο και στην πόλη.



Η συγκέντρωση έκανε αίσθηση σε έναν εργασιακό χώρο όπου έχει οικοδομήσει ένα προφίλ «εργασιακού παράδεισου» και «success story», με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και διερχόμενοι οδηγοί να σταματούν για να δουν τα πανό, και να πάρουν το υλικό που μοιράζονταν. Έντονη και η παρουσία της αστυνομίας απέναντι στη συγκέντρωση.


Οι απολύσεις στο ΕΚΕΤΑ, έρχονται ως συνέχεια των απολύσεων στην TaskUs και στα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη. Είναι φανερό ότι η εργοδοσία, χρησιμοποιώντας και το κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, έχει άνοιξει μια φάμπρικα απολύσεων στη Θεσσαλονίκη. Απέναντι στην οποία πρέπει να φτιαχτεί ένα μέτωπο, πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους εργαζόμενους. 


Στη αυτή την κατεύθυνση, ήταν σημαντικό γεγονός ότι οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην TaskUs παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν τη συγκέντρωση, καλώντας μάλιστα την Παρασκευή 2/2 στις 8.30 έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση τους.



Με πανό συμμετείχαν: Το ΣΕΤΗΠ (τηλεπικοινωνιών πληροφορικής), το ΣΜΤ-Μακεδονίας (μισθωτών τεχνικών), το ΣΕΡΕΤΕ (σωματείο έρευνας), αλλά και εργαζόμενοι από εργατικά σχήμα της αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία κινήθηκε με αποφασιστικό τρόπο για την επιτυχία της συγκέντρωσης, και είχε σημαντική συμβολή στη οργάνωση της.

Είναι ζήτημα πρώτιστα των ίδιων των εργαζομένων, και της συζήτησης μέσα στα όργανα πάλης τους, η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου