1/06/2024

Νέα Συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της Task-US: Πέμπτη 11/1 στις 7.45

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ TASK-US!
ΠΑΛΗ ΓΙΑ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 11/1 στις 7.45 μπροστά στα γραφεία της εταιρίας!
(Κωλέττη 25, απέναντι από το Οne Salonica)



Οι απολύσεις τις οποίες έκανε πρόσφατα η εργοδοσία της Task-US, δεν ήταν κάτι το πρωτοφανές ή το αναπάντεχο. Μήνες τώρα η εργοδοσία της πολυεθνικής εταιρίας έχει απαντήσει στα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων με απολύσεις, απειλές, αυθαιρεσίες και τρομοκρατία. Χαρακτηριστική ήταν η εκδικητική απόλυση συναδέλφισσας τον περασμένο Μάη, αμέσως μετά τις απεργίες των Τεμπών και της Πρωτομαγιάς, στις οποίες συμμετείχε. Χαρακτηριστική η στάση των υπευθύνων της εταιρείας, που είτε απειλούν εργαζόμενους για να μην απεργήσουν, είτε στοχοποιούν όποιους υποψιάζονται ότι κινητοποιούνται.

Οι απολύσεις που έγιναν στην Task-US είναι εκδικητικές, είναι εργοδοτική τρομοκρατία. Και αυτό γιατί το πρόσχημα της «μη δυνατότητας απορρόφησης σε άλλο project» είναι ένα γνωστό ψέμα της εργοδοσίας για να συγκαλύπτει την αλήθεια. Το κριτήριο «για να βρεθεί project» είναι οι εργαζόμενοι να είναι πειθήνιοι και να μην διεκδικούν. Ο στόχος είναι να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους της Task-US ώστε να μην σηκώσουν κεφάλι, δείχνοντας ότι «όποιος κινητοποιείται απολύεται». Αυτή η τρομοκρατία κρύβεται πίσω από τα υποκριτικά σλόγκαν "Best place to be" και "People first"...

Φυσικά, όπως και για κάθε τέτοια πολυεθνική, πρώτα είναι τα κέρδη και μετά οι άνθρωποι, γι' αυτό άλλωστε στις πλάτες των εργαζομένων βγάζει εκατομμύρια! Σε αυτές τις μεθοδεύσεις εργαλείο στα χέρια της εργοδοσίας αποτελεί η φάκα των bonus. Bonus που συνδέονται με επιτηδευμένα άπιαστους στόχους, ώστε να βρίσκεται ο εργαζόμενους μόνιμα σε μειονεκτική θέση, και να βρίσκει δικαιολογία η εταιρία για την καθήλωση των μισθών.

Οι εκδικητικές απολύσεις δεν γίνονται μόνο στην Task-US. Μετά την ψήφιση των αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, που βγάζουν στην παρανομία τα εργατικά σωματεία και τις διαδικασίες τους, η εργοδοσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει οργιάσει. Απολύσεις και διώξεις εκλεγμένων συνδικαλιστών στην μεγάλη απεργία της Μαλαματίνα. Απολύσεις 3 από τους 7 εκλεγμένων συνδικαλιστών από το Δ.Σ. του ΣΕΦΙΕ, στα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη. Εκδικητικές απολύσεις σε μια σειρά χώρους δουλειάς συναδέλφων που είτε δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά, είτε απεργούν, είτε δρουν στο χώρο δουλειάς. Απειλές σε εργαζόμενους που ήθελαν να απεργήσουν στην τελευταία απεργία του Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση νομοθετεί, η αστυνομία και το δικαστικό σύστημα εκτελούν, και η εργοδοσία νιώθει τα χέρια της λυμένα να ασυδοτεί.

Όλα αυτά γίνονται γιατί φοβούνται την οργανωμένη πάλη. Γιατί γνωρίζουν ότι η πολιτική της ακρίβειας, των ελαστικών ωραρίων, της γενικευμένης κοινωνικής καταπίεσης, μπορεί να ανατραπεί μόνο από τους οργανωμένους και συλλογικούς αγώνες των εργαζόμενων. Γι' αυτό το λόγο, οι απολύσεις στην Task-US είναι ζήτημα κάθε συνειδητού εργαζομένου της πόλης. Κάθε μαζικού οργάνου που εκπροσωπεί εργαζόμενους. Γιατί αύριο θα είμαστε εμείς στη θέση τους.

Τι ζητούσαν λοιπόν οι απολυμένοι της Task-US;

Οι απολυμένοι συνάδελφοι στοχοποιήθηκαν ακριβώς γιατί ζήτησαν τα αυτονόητα. Να αυξηθούν οι μισθοί τους, για να μπορούν να καλύψουν το αυξημένο κόστος ζωής, και να μπορούν να ζουν από τη δουλειά τους. Να έχουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας και να μην συνωστίζονται και στοιβάζονται στα γραφεία τους. Να μην χάνουν όλη τη μέρα τους στις μετακινήσεις από και προς το χώρο δουλειάς τους. Να δουλεύουν με αξιοπρεπείς όρους. Στεκόμαστε πλάι στον δίκαιο αγώνα των απολυμένων. Απαιτούμε την άμεση ακύρωση των απολύσεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

  • Να ακυρωθούν τώρα οι απολύσεις στην Task-US!
  • Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία και η κρατική καταστολή!
  • Κάτω οι νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη!
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν το κόστος ζωής!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου