12/21/2023

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ TASK-US! Όλοι Παρασκευή 22/12 στις 16.30 μπροστά στα γραφεία της εταιρίας!

 ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ TASK-US!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Όλοι στην στάση εργασίας του ΣΕΤΗΠ: Παρασκευή 22/12, 4.00-7.00μμ

Συγκέντρωση: 4.30 μπροστά στα Γραφεία της Task-US 

(Κωλέττη 25, απέναντι από το Οne Salonica)


Task-US: “Best place to work”... με απολύσεις και εργοδοτική τρομοκρατία!

Όπως και σε άλλες εταιρίες του κλάδου, έτσι και στην Task-US οι εργαζόμενοι βιώνουν μια όλο και δυσκολότερη καθημερινότητα λόγω της πολιτικής που αυξάνει τα κέρδη της εργοδοσίας σε βάρος των αναγκών των εργαζομένων. Η εντατικοποίηση της δουλείας, η καταπάτηση του ωραρίου μαζί με την πολιτική της ακρίβειας, σημαίνουν ότι: δουλεύουμε περισσότερο για να αμοιβόμαστε λιγότερο. Παράγουμε όλο και περισσότερα, ειδικά για πολυεθνικές με κέρδη εκατομμυρίων όπως η Task-US, και δεν μπορούμε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες όπως η θέρμανση, η μετακίνηση, τα βασικά προϊόντα.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, όλο το προηγούμενο διάστημα εργαζόμενοι και στην Task-US οργανώθηκαν, συζήτησαν τα προβλήματα τους και συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Πραγματικές αυξήσεις, τέτοιες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και στο αυξημένο κόστος ζωής. Απέναντι στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, η εταιρία δεν είχε να απαντήσει τίποτα άλλο από μισόλογα και δικαιολογίες.

Η μοναδική απάντηση της εταιρίας ήταν η εργοδοτική τρομοκρατία, το κυνήγι των συναδελφισσών-συναδέλφων που οργανώνονται και η μεθόδευση των απολύσεων. 'Ήδη από πέρσι και μετά τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη, έγινε η πρώτη εκδικητική απόλυση συναδέλφισσας μετά τη συμμετοχή της στις απεργίας του Μάρτη και της Πρωτομαγιάς. Για όλο το προηγούμενο διάστημα οι πιέσεις και οι αυθαιρεσίες ενάντια στους εργαζόμενους αυξάνονταν. Για να έρθουν τώρα οι νέες, στοχευμένες, εκδικητικές ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ενάντια στο τμήμα εκείνο που πρωτοστάτησε στις διεκδικήσεις. Το πρόσχημα περί «μη εύρεσης project» θέλει να αποκρύψει την αλήθεια. Πίσω από το σλόγκαν της εταιρίας “Best place to work, put people first, ridiculous good” που θέλει να φτιάξει μια εικονική πραγματικότητα ενός δήθεν πρωτοποριακού εργασιακού περιβάλλοντος, κρύβεται η στυγνή εργοδοτική τρομοκρατία. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, η εταιρία αξιοποιεί το μαστίγιο/καρότο των bonus και των στόχων «αποδοτικότητας», με γελοίους και άπιαστους στόχους που δεν μπορούν να υλοποιηθούν από κανέναν, προκειμένου οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε μόνιμα μειονεκτική θέση και υπό την απειλή της απόλυσης. Ενώ την ίδια στιγμή η εργοδοσία κρύβει την άρνηση της να αυξήσει τους μισθούς πίσω από τα bonus, τα οποία ρυθμίζει εκείνη κατά το δοκούν.

Οι εργαζόμενοι μόνο μέσα από τη συλλογική οργάνωση μέσα από τα Σωματεία τους, μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις που να τα κατοχυρώνουν. Μόνο μέσα από τα Σωματεία μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μαζικής απάντησης της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Γι' αυτό άλλωστε η κυβέρνηση και η εργοδοσία ψηφίζουν νόμους (όπως οι νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη), για να βγάλουν στην παρανομία τα Σωματεία και τις διαδικασίες τους. Γιατί μόνο την μαζική πάλη των εργαζόμενων φοβούνται.

Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας στην Task-US!

  • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις!
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν το κόστος ζωής!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου