12/06/2023

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: 8-9-10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - - - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

την ώρα που η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις διαλύουν το λαϊκό εισόδημα, το κεφάλαιο και η εργοδοσία εντείνουν την επίθεση βάζοντας στο στόχαστρο τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια βιώνουν μια εργασιακή πραγματικότητα όπου εφαρμόζονται τα σπαστά και ελαστικά ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες, η καταπάτηση της κυριακάτικης αργίας, τα εξαήμερα, η εργοδοτική τρομοκρατία και πολλά άλλα που ζούμε καθημερινά. Πάνω σε αυτή την υπάρχουσα κατάσταση βρίσκει εφαρμογή το σύνολο των διατάξεων των νόμων Χατζηδάκη- Γεωργιάδη, νομιμοποιώντας ένα συνολικό αντεργατικό πλαίσιο επίθεσης, βάζοντας στο στόχαστρο θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ανάμεσα τους το 5νθήμερο-8ωρο, η 5ήμερη εργασία, το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και την απεργία, την περιφρούρηση των αγώνων κ.α. Είναι η φυσική προέκταση των απλήρωτων υπερωριών, της ελαστικής εργασίας, της λογικής «δούλεψε μέχρι να βγει το project».

Ειδικά για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι ο στόχος είναι καθαρός: η εργασία με μπλοκάκι δεν κατοχυρώνει κανένα εργασιακό δικαίωμα. Ο εργαζόμενος με μπλοκάκι καλείται να δουλέψει χωρίς σαφή ωράρια, χωρίς δώρα, χωρίς κατοχυρωμένες άδειες (ετήσιες, αναρρωτικές, μητρότητας), και χωρίς να αναγνωρίζεται η έννοια της υπερωρίας. Επιπλέον, δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα στην απεργία, ενώ αν απολυθεί δεν έχει κανένα δικαίωμα σε αποζημίωση ή επίδομα ανεργίας. Τέλος, οι περισσότερες συμβάσεις με μπλοκάκι είναι ορισμένου χρόνου διαμορφώνοντας ένα καθεστώς ανασφάλειας για το αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβαση.

Αυτή η κατάσταση που δημιουργεί σε όλες και όλους μας ένα αίσθημα αδιεξόδου και έλλειψης προοπτικής, δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν βγούμε εμείς στο προσκήνιο. Με το μόνο τρόπο που μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί: με τους αγώνες τους. Ποντάρουν και την αποδοχή του «δεν γίνεται τίποτε». Δεν έχουμε ανάγκη από κηρύγματα ηττοπάθειας. Έχουμε ανάγκη από μαζικά και γερά Σωματεία, που να λειτουργούν σωστά, να συζητούν και να παίρνουν αποφάσεις, να αγωνίζονται, να προστατεύουν όλους τους συναδέλφους. Η πραγματική λύση είναι ο διπλανός μας. Ο συνάδελφος μας. Η πραγματική λύση είναι η οργάνωση, η συζήτηση, η συμμετοχή μας, η ανάδειξη των αναγκών μας. Εκεί βρίσκεται η ζωή και το μέλλον μας!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε: Ενημερώσου! Οργανώσου στο Σωματείο σου. Πάλεψε για τα δικαιώματα σου! Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα τα κερδίζουμε με αγώνες!

Στις εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, παλεύουμε για την ενίσχυση και τη μαζικοποίηση του Σωματείου μας. Στηρίζουμε την Αγωνιστική Πρωτοβουλία, δυναμώνουμε τη γραμμή της Αντίστασης και της Διεκδίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου