2/25/2024

28 ΦΛΕΒΑΡΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ

Συγκέντρωση: Καμάρα - 10:30πμ

Σε αναβρασμό βρίσκονται ο λαός κι η νεολαία της χώρας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που προωθεί η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα. Γεννιούνται αντιστάσεις. Η νεολαία δίνει μια μεγάλη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις. Οι αγρότες έχουν βγει μαζικά στα μπλόκα, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ που τους έχει ρημάξει τη ζωή. Και ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη παρακολουθούμε την προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ όλα τα στοιχεία φωνάζουν: “κρατικό έγκλημα”. Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη να ενώσουμε τη δική μας φωνή με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού και να οργανώσουμε την πάλη μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Ο κόσμος της δουλειάς να μπει σε θέση μάχης

Η εργατική τάξη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ασφυκτιά κάτω από το βάρος της καθημερινότητας. Η ακρίβεια τσακίζει. Οι πραγματικοί μισθοί έχουν πέσει κατακόρυφα και ο μήνας δε βγαίνει. Την ίδια ώρα το χρηματιστήριο σπάει ρεκόρ κάθε βδομάδα, εργοδότες κ κεφάλαιο θησαυρίζουν σε βάρος μας. Μας καλεί η κυβέρνηση να συνηθίσουμε στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, δήθεν γιατί αυτό απαιτούν οι αντοχές της οικονομίας. Την ίδια στιγμή δίνει δεκάδες δισ. για την αγορά των F-35, στέλνει φρεγάτες καθιστώντας μας συνεργούς στην γενοκτονία των Παλαιστινίων, και φυσικά τα εκατομμύρια περισσεύουν για τους μεγαλο-εργολάβους του flyover.

 
Τα μέτρα που ανακοινώνουν τα κυβερνητικά επιτελεία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι ψίχουλα για να’χουν πάτημα να τους λιβανίζουν τα ΜΜΕ τους. Εργασιακός μεσαίωνας είναι αυτό που οραματίζονται για τον κόσμο της εργασίας. Δουλειά όλη μέρα και μέχρι τα γεράματα, όπως περιγράφει ο πρόσφατος αντεργατικός νόμος Γεωργιάδη. Εντατικοποίηση και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με αναλώσιμους εργαζόμενους, όπως δείχνει η αύξηση 1000% στα εργατικά δυστυχήματα σε μιά δεκαετία (ναι 10 φορές πάνω). Παράλληλα, ποινικοποιείται ο συνδικαλισμός με το νόμο-Χατζηδάκη (κ όχι μόνο) γιατί το σύστημα ξέρει πως μόνο από κει έχει να φοβηθεί. Αυτοί δεν έχουν εκλογικές αυταπάτες. Στρώσαν το νομικό πλαίσιο ώστε να βγάλει τα ταξικά σωματεία παράνομα, αφήνοντας χώρο μόνο για ξεπουλημένους στην εργοδοσία όπως η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

 

Η ανεκδιήγητη λοιπόν ηγεσία της ΓΣΕΕ προκηρύσσει απεργία στο... μακρινό μέλλον, στις 17 Απρίλη. Αυτή είναι η στάση των εργοδοτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών, που στόχο έχει να λειτουργεί σαν βαλβίδα εκτόνωσης της οργής, κ να καλλιεργεί την απογοήτευση και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους. Δεν θα μείνουμε στο περιθώριο. Δίνουμε από τώρα τη μάχη, στο πλάι των αγωνιζόμενων φοιτητών-μαθητών-αγροτών! Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας αγώνες και πρέπει να τους στηρίξουμε. Όπως κ ο αγώνας για δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια!

Ο μαζικός απεργιακός αγώνας η μόνη πραγματική διέξοδος!

  • Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν το κόστος ζωής. Να απαιτήσουμε να μπορούμε να ζούμε από μία δουλειά.
  • Να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Να παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για ελεύθερο, ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό.
  • Να διεκδικήσουμε Δωρεάν Εκπαίδευση και Περίθαλψη για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Δεν ξεχνάμε τα Τέμπη, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές. Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς-φθηνές μεταφορές, κ δικαιοσύνη για τα κρατικά εγκλήματα
  • Δεν έχουμε να περιμένουμε “σωτηρία” από πουθενά αλλού. Να οργανωθούμε για αγώνα, στη δουλειά, στο σωματειο, στη γειτονιά μας. Να διεκδικήσουμε με την πάλη μας τη ζωή μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου