12/22/2021

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Μισθωτών Τεχνικών για τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΜΤ-Μ

Με μεγάλη αύξηση της συμμετοχής πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, το 3ημερο 17-18-19 Δεκέμβρη. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που πήρανε την επιλογή να οργανωθούν και να μαζικοποιήσουν το Σωματείο μας. Αποτελεί θετικό δεδομένο ότι η συμμετοχή στις εκλογές του Σωματείου αυξήθηκε από 227 σε 375 μέσα σε δύο χρόνια, τάση που καταγράφηκε και στις μαζικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος. 

Αποτελεί θετικό δεδομένο ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με δια ζώσης ψηφοφορία, χωρίς συμμετοχή στο μητρώο-φακέλωμα ΓΕΜΗΣΟΕ, με απλή αναλογική, όπως προβλέπει το καταστατικό του Σωματείου, και όπως επιβάλλει το αίτημα για ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη. Παρόλα αυτά, αυτή είναι μια κατεύθυνση που πρέπει να διαφυλαχθεί και να περιφρουρηθεί το επόμενο διάστημα, χωρίς εφησυχασμό ή αυταπάτες για τη στάση και τα όρια των δυνάμεων που δρουν στο Σωματείο.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά τις ανακατατάξεις σε έδρες, δεν άλλαξε τους συσχετισμούς που επικρατούν στα πλαίσια του Σωματείου και την λαθεμένη πολιτική κατεύθυνση που ηγεμονεύει σε αυτό. Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει έντονη αναντιστοιχία με τους πραγματικούς όρους όπως αυτοί εκφράστηκαν στις συνελεύσεις και τη δράση του Σωματείου. Η μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στους εκλογικούς και τους πραγματικούς όρους πάλης, οι εικονικοί συσχετισμοί, είναι ένα γενικευμένο πρόβλημα για το συνδικαλιστικό κίνημα και όχι μόνο για το ΣΜΤ-Μ.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία στην πρώτη της παρουσία στις εκλογές, κατέγραψε ένα θετικό αποτέλεσμα που ανέδειξε τις δυνατότητες της και την προηγούμενη δράση της, τόσο στο Σωματείο όσο και στους χώρους δουλειάς. Δεν κατόρθωσε να εκπροσωπηθεί στο ΔΣ, για λίγες ψήφους διαφορά. Παρόλα αυτά, αναδείχθηκαν και οι αδυναμίες που θα πρέπει να διορθώσει το σχήμα μέσα από την εμπειρία του, με στόχο να γειωθεί και να διευρυνθεί, ώστε να συμβάλλει αποτελεσματικότερα στην πολιτική μετατόπιση του Σωματείου προς μια πιο σωστή πολιτική κατεύθυνση και λειτουργία.

Απέναντι στον κόσμο που μας στήριξε και συνολικά στους συναδέλφους, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δεσμεύεται πολιτικά ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις της στο πρωταρχικό πεδίο της ταξικής πάλης, στην συγκρότηση εστιών Αντίστασης και Διεκδίκησης στους χώρους δουλείας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

22 Δεκέμβρη 2021


Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών και η κατανομή των εδρών.


Αποτελέσματα για ΔΣ:

ΕΣΑΚ: 162 [3 έδρες]

Ριζοσπαστική Κίνηση Τεχνικών: 73 [2 έδρες]

Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών: 59 [1 έδρα]

Rebiult_IT: 54 [1 έδρα]

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Μισθωτών Τεχνικών: 18 [-]

Άκυρα: 9

Λευκά: 2


Αποτελέσματα για ΕΚΘ:

ΕΣΑΚ: 159

Ριζοσπαστική Κίνηση Τεχνικών: 64

Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών: 58

Rebiult_IT: 55

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Μισθωτών Τεχνικών: 19

Άκυρα: 10

Λευκά: 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου