1/19/2022

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ!

Σε μία απόφαση εκδίκησης και τρομοκρατίας προχώρησε η εταιρία Energean στα Πετρέλαια Καβάλας απολύοντας χωρίς καμία αποζημίωση 24 εργαζόμενους, 7 από τους οποίους αποτελούν το σύνολο του Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων. Αυτές οι απολύσεις ήρθαν να συμπληρώσουν την εξώθηση των  εργαζομένων προς παραίτηση, τους εκβιασμούς και την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο εργοστάσιο της Kavala Oil τον Δεκέμβριο του 2021.




Τα γεγονότα αυτά κάνουν πλέον ξεκάθαρα δύο πράγματα. Αφενός ότι η εργοδοσία είναι διατεθιμένη να θέσει σε εφαρμογή τον νόμο Χατζηδάκη  ο οποίος βγάζει  στην παρανομία την συνδικαλιστική δράση, καταστέλλοντας έτσι την όποια  μορφή αντίδρασης βρει μπροστά της. Και αφετέρου ότι σε αυτήν την προσπάθεια έχει στο πλευρό της την κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο είναι διατεθημένη να βάλει τα ΜΑΤ να πνίξουν στα χημικά και να προσαγάγουν τους αγωνιστές εργαζομένους αλλά και να χρηματοδοτήσει την ίδια την εταιρεία με δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ και μάλιστα με εγγύηση του δημοσίου.

Θέλουν τους εργαζομένους σκυφτούς και υποταγμένους, θύματα της εργοδοτικής και κρατικής εκμετάλλευσης, μακριά από την ταξική συγκρότηση και τον συλλογικό αγώνα.

Δίπλα στην μάχη των εργαζομένων για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους βρίσκονται οι υπόλοιποι εργάτες και εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία. Αυτοί δημιουργούν τους αγώνες, αυτοί τους δυναμώνουν και τους απλώνουν. Σε αυτούς οφείλουν να στραφούν οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας για να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους, παλεύοντας οργανωμένα και συλλογικά. Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί!

Κανένας εργάτης στα χέρια της εργοδοσίας και του κράτους!

Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις!

Άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών εργαζομένων! Καμία δίωξη εις βάρος τους!

Αγώνας για  μισθούς, σταθερή δουλειά, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, 5ήμερο-8ωρο!


Αγωνιστική Πρωτοβουλία Μισθωτών Τεχνικών

Ιανουάριος 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου