10/06/2022

Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση στη Μαλαματίνα και κάλεσμα στην πορεία της Παρασκευής στις 18:30 στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ

 Τη Δευτέρα το πρωί οι απεργοί της Μαλαματίνα και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Εκείνη την ημέρα σε απεργία καλούσε η ΠΟΕΕΠ, ενώ απόφαση για στάση εργασίας είχαν πάρει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ και τέσσερεις ΕΛΜΕ. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Μισθωτών Τεχνικών.
Η απεργιακή περιφρούρηση επιχείρησε να εμποδίσει τους απεργοσπάστες να μπουν για δουλειά. Εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ που εξασφάλισαν την είσοδο του λεωφορείου των απεργοσπαστών. Όταν η στάση εργασίας έφτανε στο τέλος της, η εταιρεία επιχείρησε να βγάλει φορτηγά από το εργοστάσιο. Στην προσπάθεια των συγκεντρωμένων να τα εμποδίσουν, τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να ρίξουν χημικά, δείχνοντας για άλλη μια φορά τι ρόλο επιτελούν.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Συμμετέχουμε στην πορεία που έχει καλέσει το σωματείο της Μαλαματίνα με συγκέντρωση την Παρασκευή στις 18:30 στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ (Φιλίππου 43).

  • Ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους της Μαλαματίνα.
  • Ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου