11/11/2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2021 - ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 17.00, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΘ

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ, ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΩΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!

Τα αιτήματα της εξέγερσης του πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και αποτελούν πηγή έμπνευσης των αγώνων στο σήμερα. Φέτος ο εορτασμός της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχει μέσα του το καύσιμο της καταπίεσης, της ανεργίας και της φτώχειας στην οποία ωθεί διαρκώς η κυβερνητική πολιτική τον ελληνικό λαό.

Η ακρίβεια σε βασικά είδη, προϊόντα διατροφής και λογαριασμούς διαρκώς αυξάνεται. Η πολιτική αυτή, μαζί με την ανεργία και τους μισθούς πείνας των εργαζομένων οδηγούν τον λαό στην πλήρη εξαθλίωση. Τα αντεργατικά μέτρα του νόμου Χατζηδάκη νομιμοποιούν την δεκάωρη εργασία για όλες τις μέρες τις εβδομάδας και καταργούν δικαιώματα που το εργατικό κίνημα διεκδίκησε με αγώνες και αίμα (απεργίες, κυριακάτικη αργία, υπερωρίες). Η μοναδική διέξοδος για τον λαό και την νεολαία είναι η πάλη για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και για την ανατροπή του εκτρώματος Χατζηδάκη!

Στο μέτωπο της πανδημίας ο λαός βάλλεται καθημερινά από νέα μέτρα τα οποία βαραίνουν συνεχώς τις δικές του πλάτες καθώς συνεχίζουν να προωθούν, ακόμη και ενάμιση χρόνο μετά, την «ατομική ευθύνη». Η αύξηση των κρουσμάτων και οι θάνατοι περνάνε απαρατήρητα από την κυβέρνηση η οποία συνεχίζει να φέρεται εγκληματικά. Το μέτρο της αναστολής εργασίας για ανεμβολίαστους γιατρούς και  η άρνηση να ανοίξουν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ είναι δύο στοιχεία που φανερώνουν το πόσο χαμηλή σημασία έχει για την κυβέρνηση η ανθρώπινη ζωή. Οι αγώνες του λαού για ασφαλή εμβολιασμό, νέες ΜΕΘ, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη είναι η απάντηση!

Η αντιλαϊκή πολιτική δεν σταματάει εδώ! Η εκτεταμένη επίθεση συνεχίζεται και στον κόσμο της εκπαίδευσης. Στο στόχαστρο έχουν μπει μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί.  βλέποντας τα δικαίωματα τους σε δωρεάν σπουδές και μόνιμη δουλειά να οδηγούνται στον κάλαθο των αχρήστων. Ο νόμος Κεραμέως ήρθε για να αποκερματίσει πλήρως την παιδεία και να θέσει κριτήρια (οικονομικά και κοινωνικά) στην μόρφωση του λαού. Βάζει την αστυνομία στα πανεπιστήμια, ορίζει την ελάχιστη βάση εισαγωγής (μόνο στα δημόσια ΑΕΙ βέβαια) και τις διαγραφές φοιτητών οξύνοντας έτσι τους ταξικούς φραγμούς. Οι κινητοποιήσεις του πανεκπαιδευτικού μετώπου το τελευταίο διάστημα είναι στοιχείο της διάθεσης του κόσμου για αντίσταση και εμπνέουν νέους αγώνες.

Η καταστολή είναι το μόνο εργαλείο της κυβέρνησης για να υποχρεώσει τον λαό στην πλήρη υποταγή! Η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι ισχύουσες αντισυνδικαλιστικές διατάξεις (θεσμοθέτηση της παράνομης απεργίας, φακέλωμα σωματείων), η απαγόρευση συγκεντρώσεων-κινητοποιήσεων έρχονται να συμπληρώσουν το ξέσπασμα της αστυνομικής βίας, των συλλήψεων, των προστίμων. Δεν θέλουν τον λαό στον δρόμο να παλεύει και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα του! Φοβούνται νέες e-food, Cosco, πανεκπαιδευτικές και λοιπές κινητοποιήσεις και απεργίες! Ο αγώνας για ελευθερίες, δικαιώματα, ζωή δεν θα σταματήσει. Είναι τώρα ανάγκη να γίνει σαφές (σε κυβερνητικούς ή μη...) ότι η αντίσταση στο εκμεταλλευτικό σύστημα και η λαϊκή πάλη δεν γνωρίζουν από περιορισμούς και δεν χωράνε σε καλούπια.

Επίσης, η νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την ανανέωση των βάσεων, αλλά και Ελλάδας-Γαλλίας για αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή των δύο κρατών βάζουν ακόμη περισσότερο την Ελλάδα σε θέση εξάρτησης προς τον ξένο ιμπεριαλισμό. Την κάνουν ένα ορμητήριο εξόντωσης των λαών βάζοντας έτσι στο εσωτερικό της έντονους πολεμικούς κινδύνους. Οι λαοί πρέπει να αντισταθούν, να μην γίνουν βορά στα στρατηγικά συμφέροντα και στον αιματηρό ολοκληρωτισμό του ΝΑΤΟ.

Ο Νοέμβρης του ’73, η λαϊκή εκείνη εξέγερση εμπνέει τους αγώνες του σήμερα και διδάσκει τον λαό και την νεολαία. Είναι μείζονος σημασίας στον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου να εκφραστεί η αγανάκτηση και η δύναμη που έχει ένας λαός ικανός να ανατρέψει τις δυσμενείς συνθήκες ζωής του. 

Όλοι και όλες στον δρόμο την Τετάρτη 17 Νοέμβρη για συνέχιση του αγώνας μας, για νέες νίκες, νέες διεκδικήσεις με συγκέντρωση στις 17:00 στο πολυτεχνείο.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου