6/14/2021

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ – ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 ΚΑΜΑΡΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: 19.00 ΚΑΜΑΡΑ

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει σε ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή την Τετάρτη 16 Ιούνη, ισοπεδώνει σημαντικά εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Συγκεκριμένα:

Καθιερώνεται η 10ωρη εργασία χωρίς αμοιβή των υπερωριών, αλλά με «πληρωμή σε ρεπό» σε άλλη ημερομηνία (όταν και εάν συμβεί αυτό). Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα γίνεται πλέον με ατομική διευθέτηση, που θα υπερισχύει έναντι των συμβάσεων που έχουμε υπογράψει, καθιστώντας τον εργαζόμενο έρμαιο του εργοδότη. Καταργούν τις αργίες του Σαββατοκύριακου για κλάδους όπως της πληροφορικής, του σκυροδέματος, των Data centers και των Logistics, όπου εργάζονται πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου μας. Αυξάνουν τις υπερωρίες στις 150 ώρες ετησίως, σε σχέση με τις 120 που ισχύουν σήμερα στον τομέα των υπηρεσιών, και σε σχέση με τις 96 που ισχύουν στον τομέα της βιομηχανίας.

Με το καινούργιο νομοσχέδιο πρακτικά καταργείται πλήρως το 5νθημερο - 8ώρο και διαμορφώνεται ένα ασφυκτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα δουλεύουμε περισσότερο και θα αμειβόμαστε λιγότερο. Όσον αφορά τους μισθωτούς τεχνικούς, η διάλυση του ωραρίου έρχεται να ενδυναμώσει τη λογική που, δυστυχώς υπάρχει ήδη στον κλάδο μας: να δουλεύεις «μέχρι να βγει η δουλειά». 

Ταυτόχρονα απογυμνώνουν πλήρως το δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλισμό από κάθε ριζοσπαστικό χαρακτήρα, αφού επεκτείνουν και βαθαίνουν τον κρατικό έλεγχο-φακέλωμα των σωματείων, ενώ καθιερώνουν ασφυκτικές απαγορεύσεις για την κήρυξη και την περιφρούρηση απεργίας, βγάζοντας την ουσιαστικά στην παρανομία.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10ης ΙΟΥΝΗ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

Η απεργία της 10ης Ιούνη, έδειξε ότι παρά τον βομβαρδισμό ψεμάτων από τα ΜΜΕ και τις καθημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, οι εργαζόμενοι δεν πείθονται ότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται «για το καλό τους». Η μαζική συμμετοχή και οι μεγάλες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, έδειξαν ότι υπάρχουνε αγωνιστικές διαθέσεις, που ξεπερνούνε το σχεδιασμό των συνδικαλιστικών ηγεσιών, τόσο των κεντρικών, όσο και του Σωματείου μας.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει!

Οι εργαζόμενοι την Τετάρτη 16 Ιούνη πρέπει με τη μαζική τους συμμετοχή στο δρόμο να απαιτήσουνε: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ, να ανατραπούνε τα μέτρα, να έχουμε δουλειά με δικαιώματα! Δεν θα μετατραπούμε σε σύγχρονους σκλάβους!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

5ΗΜΕΡΟ, 8ΩΡΟ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου