10/17/2024

Ετοιμάζουν απολύσεις εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστικούς λόγους!

Πρωτοφανής επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης, που προετοιμάζουν απολύσεις εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστικούς λόγους, μια πρακτική που είχαμε να δούμε από τον καιρό της Χούντας! Για τη στήριξη του αγώνα έχουν εξαγγελθεί μια σειρά κινητοποιήσεις, ενώ συλλέγονται και υπογραφές ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακού ψηφίσματος (link).

 

Ο Γιώργος Καββαδίας, (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, του Εκπαιδευτικού Ομίλου και των Παρεμβάσεων), διώκεται για τη συμμετοχή σε κινητοποίηση ενάντια στον διαγωνισμό PISA και γιατί με άρθρο του άσκησε κριτική στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης! Παρόλο που από τον Αύγουστο είναι συνταξιούχος, παραπέμπεται με το ερωτηματικό της «δυνητικής αργίας». 

Η Χρύσα Χοτζόγλου (μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών), διώκεται γιατί συμμετείχε σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές στο σχολείο της ενάντια σε αξιολογική διαδικασία. Έστησαν ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος της με ψέματα και με την επιστράτευση όλων των αντιδραστικών νόμων.

Αναμένεται αντίστοιχη διαδικασία για τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών), του οποίου η δίωξη αφορά την ίδια κινητοποίηση με της Χρύσας Χοτζόγλου. Επειδή είναι αναπληρωτής, κινδυνεύει με απευθείας απόλυση.

 Οι τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί είναι μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά και της «Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής». Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Αγώνα Ενάντια στις Απολύσεις Εκπαιδευτικών. 

 

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Από τη Χούντα είχαμε να δούμε απολύσεις για έκφραση γνώμης και συνδικαλιστική δράση.

50 χρονια μετά είμαστε και πάλι εκεί

Να ξεσηκωθούμε για να μην περάσουν! 

 

Πρωτοφανής επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης προετοιμάζει απολύσεις εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστικούς λόγους. Τέτοιες απολύσεις μόνο η Χούντα έκανε και παλιότερα το κράτος μετά από τον εμφύλιο πόλεμο.

Με εντολή του ίδιου του  υπουργού Παιδείας τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε «δυνητική αργία» και απειλούνται με απόλυση. Το πειθαρχικό έχει οριστεί στις 23/10. Δυνητική αργία σημαίνει ότι θα παίρνουν 25% από τον μισθό τους μέχρι το πειθαρχικό να αποφασίσει και τελεσίδικα για αυτούς.

Τους κατηγορούν με τις πιο βαριές κατηγορίες, τα πειθαρχικά στήθηκαν άμεσα και  εφαρμόζονται  οι πιο σκληρές διατάξεις του ποινικού και δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Χρησιμοποιούν όλους τους αντιδραστικούς αντεργατικούς νόμους (Χατζηδάκη, Φλωρίδη κ.λπ.)  και όλα αυτά  δείχνουν  πως η  κυβέρνηση και το  υπουργείο Παιδείας θέλουν με την εξόντωση των τριών αγωνιστών εκπαιδευτικών να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στην πολιτική τους. Αν περάσουν, θα αποτελέσουν την αρχή μιας ακόμα μεγαλύτερης επίθεσης στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα  όλων των εργαζόμενων και  του λαού.

Οι τρεις αγωνιστές καθηγητές εναντιώθηκαν στην πράξη στην αντιδραστική πολιτική της αξιολόγησης που προωθεί στα σχολεία η κυβέρνηση. Το «έγκλημά» τους ήταν ότι ήθελαν να αντισταθούν στην πολιτική που πετάει τους μαθητές έξω από το σχολείο, που δεν τους επιτρέπει να σπουδάσουν, που τους θέλει δούλους και χαμηλά αμοιβόμενους, που αναγκάζει τους γονείς τους να πληρώνουν για τη μόρφωση των παιδιών τους ενώ δήθεν η εκπαίδευση είναι δωρεάν.

Το  άλλο «έγκλημά» τους είναι ότι υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των συναδέλφων τους δασκάλων και καθηγητών. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, το δικαίωμα να εκφράζονται και να αγωνίζονται για το δίκιο τους και το δίκιο των παιδιών του λαού. Για να μην κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία. Για να έχουν όλα τα σχολεία δασκάλους και καθηγητές .Για να μην τους απολύουν οι κυβερνήσεις, επειδή αγωνίζονται.

Να σημάνει συναγερμός για να μην περάσουν οι απολύσεις των αγωνιστών εκπαιδευτικών. Καμία δίωξη σε εκπαιδευτικό για συνδικαλιστική δράση και έκφραση γνώμης. Να  αποτρέψουμε τις διώξεις-απολύσεις. Να δώσουμε κουράγιο και δύναμη σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε φοιτητή, σε κάθε μαθητή, σε κάθε άνθρωπο που παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος.

Όλοι στους δρόμους!

ü Κάτω τα χέρια από τη Χρύσα Χοτζόγλου, τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη και τον Γιώργο Καββαδία!

ü Να μην περάσουν οι απολύσεις!

ü Να παρθούν πίσω όλες οι κατηγορίες και να σταματήσουν όλες οι διώξεις. 

 


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ

1) Μαζική παρέμβαση το Σάββατο 19/10 στο Άγαλμα Βενιζέλου, 12:00 το μεσημέρι

2) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και Πορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους του Πειραιά και σε όλους τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς, την Τρίτη 22/10 στο άγαλμα Βενιζέλου, 7.00 μμ

3) Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, που διοργανώνουν ΕΛΜΕ της πόλης στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας και της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ, την Τετάρτη 23/10.

4) Υπογραφή διαδικτυακού ψηφίσματος στήριξης του αγώνα


   Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι. Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου