11/14/2022

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2022 - ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 17.00, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΘ

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ, ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΩΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!

 

 Η πορεία του Πολυτεχνείου δεν είναι μια επετειακή πορεία ξεκομμένη από τις διεκδικήσεις του σήμερα. Αντίθετα, τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και αποτελούν πηγή έμπνευσης των αγώνων στο σήμερα. Όσο για το φετινό εορτασμό, κάθε άλλο παρά λείπουν οι αφορμές για να εκφράσουμε στο δρόμο την αντίθεση μας στην εφαρμοζόμενη πολιτική. 

Το σούπερ μάρκετ, οι λογαριασμοί, η βενζίνη έχουν ακριβύνει ή συνεχίζουν να ακριβαίνουν σε επίπεδα που πολλοί εργαζόμενοι δεν μπορούμε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες. Αυτό φυσικά δεν αφορά όλους το ίδιο αφού, σύμφωνα με έρευνα της Credit Suisse, το πλουσιότερο 1% της ανθρωπότητας αύξησε πέρυσι το μερίδιο του πλούτου του κατά 1.7% σε σχέση με το 2019, φτάνοντας στο 45.6%, σχεδόν το μισό του παγκόσμιου πλούτου δηλαδή. Ενώ δηλαδή τα κέρδη τους αυξάνονται ζητάνε από εμάς να κάνουμε υπομονή κι οικονομία! Εμείς παράγουμε καθημερινά τον κοινωνικό πλούτο και θέλουμε ο μισθός μας να καλύπτει τις ανάγκες μας. Να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής!

Ωστόσο ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη δεν λείπουν οι κυβερνητικές παροχές, απλά αυτές οι παροχές είναι η αστυνομία κι η καταστολή. Είτε με τη μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ, είτε με την “αστυνομία” ανέργων όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκε η κυβερνητική απόφαση για διαγραφή από τα μητρώα αν ένας άνεργος αρνηθεί τρεις φορές προτεινόμενη εργασία από τον εργασιακό του σύμβουλο. Ένα μέτρο που έχει σκοπό να εμπεδώσει την προπαγάνδα του συστήματος ότι υπεύθυνος για την ανεργία του είναι ο ίδιος ο άνεργος. Όσο για την καταστολή, την ένιωσαν στο πετσί τους οι απεργοί εργαζόμενοι της “Μαλαματίνα”, που διέπραξαν το φοβερό “αδίκημα” να περιφρουρήσουν την απεργία τους από τους απεργοσπάστες. 

Κι επειδή η κυβέρνηση ξέρει ότι με την πολιτική που ακολουθεί είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν αντιδράσεις, έχει ισχυροποιήσει το νομικό της οπλοστάσιο με το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και το νόμο Χατζηδάκη που χρησιμοποιείται για να φακελώνει τα σωματεία και να βγάζει τις απεργίες παράνομες. Να αντισταθούμε στο φόβο που θέλουν να σπείρουν και να απαιτήσουμε την ανατροπή αυτών των νόμων!

Κι αν αυτή είναι η κατάσταση στο εσωτερικό, δυστυχώς δεν είναι καλύτερη στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, ο οποίος συνεχίζει να κλιμακώνεται, αυξάνοντας την πιθανότητα γενικευμένης αντιπαράθεσης  αλλά και χρήσης πυρηνικών όπλων. Τη στιγμή που η κυβέρνηση δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι ενεργό μέρος αυτής της σύγκρουσης, είναι επιτακτική ανάγκη να βγούμε στο δρόμο και να συγκροτήσουμε μαζικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα!

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη, που ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων πρέπει να έχουν συνέχεια. Να μαζικοποιήσουμε τις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, να διαδηλώσουμε ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας και να εκφράσουμε στο δρόμο την αγανάκτηση και τη δύναμή μας!

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:

ΠΕΜΠΤΗ 17/11 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, 17.00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου