3/23/2022

6 ΑΠΡΙΛΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ! Ενάντια σε: πόλεμο, ακρίβεια, εκμετάλλευση! Για: ειρήνη, μισθούς, υγεία!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η Γενική Απεργία που έχει προκηρυχθεί για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 6 Απρίλη βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τις επιπτώσεις που έχει η κρίση του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού: πόλεμος-προσφυγιά, ακρίβεια, εκμετάλλευση, υποτίμηση της ίδιας της ανθρώπινης ζωής μπροστά στην πανδημία. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, οι εργαζόμενοι μόνο με τον οργανωμένο, μαζικό συλλογικό αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.  

ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, που παράγει τα πάντα, αλλά θέλουν να την αφήσουν χωρίς να έχει τίποτα!

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία δεν ήρθανε “από το πουθενά”. Είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού όλων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσία, ΕΕ, Κίνα) για τη μοιρασιά των ζωνών επιρροής. Αυτός είναι o λόγος πίσω από τη ρωσική εισβολή, πίσω από την επέκταση και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έτσι διαλύθηκαν: Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη και Γιουγκοσλαβία. Απέναντι στην εφιαλτική προοπτική μιας γενίκευσης του πολέμου και του σφαγιασμού των λαών της περιοχής, να φωνάξουμε για την ΕΙΡΗΝΗ, τον ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ του πολέμου στην Ουκρανία, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστή-φονιά, ενάντια στην εμπλοκή της χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ενάντια στην επέκταση των Νατοϊκών βάσεων του θανάτου.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ.

Ήδη από την προηγούμενη χρονιά καύσιμα, ενέργεια και τρόφιμα ακριβαίνουν καθημερινά. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας φορτώνονται στην πλάτη των εργαζόμενων. Η ακρίβεια που αποτελεί διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, έχει εκτοξευτεί μετά την Ουκρανική κρίση σε τέτοια επίπεδα, που μεγάλο τμήμα των εργαζόμενων δεν μπορεί να “βγάλει το μήνα”, να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Το μόνο που έχει να προσφέρει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους είναι κάποιες “αυξήσεις” μισθών που είναι στην πραγματικότητα μειώσεις, και κάποια επιδόματα-κοροϊδία. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχθούμε την εξαθλίωση. Πρέπει να παλέψουμε, όπως έκαναν οι εργαζόμενοι της e-food, όπως κάνουν οι εργάτες σε COSCO, ΛΑΡΚΟ, ΚΑΒΑΛΑ-OIL. Μαζικά, οργανωμένοι στα Σωματεία μας, απεργιακά, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ: Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν το κόστος ζωής.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση μέσα σε όλο αυτό το τοπίο συνεχίζει να προωθεί παλιά και νέα μέτρα που χειροτερεύουν τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων. Εφαρμόζουν το νόμο Χατζηδάκη (4808), που βγάζει στην παρανομία τα Σωματεία και την Απεργία, και δίνει στην εργοδοσία το δικαίωμα να καταπατήσει το 5νθήμερο-8ωρο. Φέρνουν νόμο για την ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων της Υγείας εν μέσω πανδημίας, ενώ τα νοσοκομεία είναι γυμνά από προσωπικό. Χτυπούν το Ταμείο Ανεργίας με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν για τον ΟΑΕΔ, το οποίο έρχεται για να κόψει το επίδομα ανεργίας σε χιλιάδες μακροχρόνια άνεργους. Θέλουν να δουλεύουμε περισσότερο, να πληρωνόμαστε λιγότερο, και να μην δίνουν “ούτε Ευρώ” για τις κοινωνικές μας ανάγκες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, να βγούμε μαζικά στους δρόμους. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες καλούν την Απεργία στις 6 Απρίλη χωρίς καμία διάθεση για συνέχιση. Αφήνουν τους εργαζόμενους χωρίς συνελεύσεις, χωρίς ενημέρωση, χωρίς οργάνωση. Εμείς όμως, ο κόσμος της δουλειάς, έχουμε κάθε συμφέρον να ξεπεράσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς. Να ανοίξουμε το δρόμο των μαζικών και ανυποχώρητων αγώνων. Γιατί εκεί βρίσκεται η ΖΩΗ και το ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου