2/27/2022

Να δικαιωθεί η συναδέλφισσα στην “RC-DC”, να καταβληθούν οι οφειλόμενες εισφορές

H υπόθεση της συναδέλφισσας, όπου η εταιρία αρνείται να της καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές που της χρωστάει, δεν αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό ούτε πρόκειται για μεμονωμένη «προσωπική διαφορά» της συγκεκριμένης εργαζόμενης με την εργοδοσία. Απεναντίας τέτοια περιστατικά αποτελούν καθημερινότητα για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», το οποίο θέλει να παρουσιάζει τον εργαζόμενο σαν «συνεργάτη» αποκρύπτοντας την εξαρτημένη σχέση εργασίας μην κατοχυρώνοντας βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Η πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των νέων εργαζόμενων στο κλάδο μας, για τους οποίους η εργασία με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών αποτελεί πλέον κυρίαρχη συνθήκη, είναι αυτή των απλήρωτων υπερωριών, της εργασίας χωρίς σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, της εργασίας χωρίς άδειες, χωρίς δώρα αλλά και χωρίς καταβολή αποζημίωσης στην περίπτωση απόλυσης.

Στην περίπτωση της συναδέλφισσας, η εργοδοσία της “RC-DC” εκμεταλλεύτηκε το «μπλοκάκι» για να υφαρπάξει τις εργοδοτικές εισφορές και αυτό μάλιστα εν αγνοία της εργαζόμενης, καθώς αποτελεί καθεστώς για την συγκεκριμένη εταιρία οι εργαζόμενοι της να χρησιμοποιούν το λογιστή του εργοδότη. H προκλητική στάση της εργοδοσίας να προσπαθήσει να πληρώσει μόνο ένα μέρος από αυτά που οφείλει, και αυτό μάλιστα μετά από την καταγγελία της συναδέλφου και της απεύθυνσης της στο σωματείο, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Η μόνη απάντηση απέναντι σε τέτοια περιστατικά από την πλευρά των εργαζομένων είναι η οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας, συλλογικά, για τα δικαιώματα μας ενάντια σε κάθε μορφή ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας διεκδικώντας το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με οργανωμένη δράση μέσα από το σωματείο να διεκδικήσουμε να:

· ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

· ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΠΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

· ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ




Επικοινωνία: www.facebook.com/agoproth


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου