6/16/2024

Όχι στη γενίκευση του πολέμου – να παλέψουμε για την Ειρήνη! Λευτεριά στην Παλαιστίνη – όχι στη γενοκτονία!

Από άκρη σε άκρη της Γης οι ανταγωνισμοί των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οδηγούν στη δημιουργία όλο και νέων πολεμικών αναμετρήσεων: Ουκρανία, Συρία, Παλαιστίνη, Αρμενία, Αφρική, μέχρι και Ταϊβάν. Με σημαντικότερο όλων τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ανταγωνισμοί αυτοί απειλούν να σύρουν την ανθρωπότητα σε μια νέα παγκόσμια αλληλοσφαγή. Η όξυνση του άδικου πολέμου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, φέρνει την αντιπαράθεση σε οριακό σημείο, με απειλές ακόμα και για χρήση πυρηνικών όπλων. Η απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν χτυπήματα μέσα στη Ρωσία, απειλεί να μετατρέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε ένα γενικευμένο, παγκόσμιο πόλεμο.

Το επίδικο αυτής της οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής αντιπαράθεσης είναι ένα: η θέση της κάθε μεγάλης δυνάμης στον κόσμο. Η αύξηση της επιρροής της, η απόκτηση των πρώτων υλών, των οδών μεταφοράς ενέργειας και προϊόντων, η εξασφάλιση των αγορών. Μέσα από τον πόλεμο, οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλουν να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση τους, απειλώντας να σύρουν τους λαούς του κόσμου σε μια νέα σφαγή, ανάλογη με τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Από αυτό τον ανταγωνισμό οι λαοί δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν.

Αυτό είναι το βασικό αίτιο της γενοκτονίας που εκτυλίσσεται στην Παλαιστίνη: η υποστήριξη της Δύσης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ έχει ως σκοπό τον έλεγχο της στρατηγικής περιοχής της Μέσης Ανατολής. Και μπροστά σε αυτό, η «πολιτισμένη» Δύση κλείνει τα μάτια μπροστά στο μακελειό τόσων μηνών, που έχει ως βασικά θύματα αμάχους, άοπλους, γυναίκες και παιδιά. Η πάλη του Παλαιστινιακού λαού για λευτερία ενάντια στην κατοχή της γης του είναι πάλη κάθε λαού που θέλει να ζήσει ελεύθερος. Οι ελπιδοφόρες κινητοποίησεις σε όλο τον κόσμο, και ειδικά στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης, δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αηδιάζουν από τη συνεχιζόμενη αυτή σφαγή.

Η κυβέρνηση ΝΔ και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν κάνει την Ελλάδα εμπλεκόμενο μέρος σε αυτή τη διαδικασία, παραχωρώντας στρατιωτικές βάσεις και οδούς μεταφοράς πολεμικού υλικού (γεμάτα με τεθωρακισμένα φεύγουν τα τραίνα από την Αλεξανδρούπολη για την Ουκρανία). Σα να μην έφτανε αυτό, η χώρα εμπλέκεται άμεσα με κινήσεις όπως η αποστολή της φρεγάτας Ύδρα στη Μ. Ανατολή, ενώ στελέχη της κυβέρνησης δηλώνουν ότι η Ελλάδα «βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία», και «είναι έτοιμη να ξαναχύσει το αίμα της για τους συμμάχους της», βάζοντας τον ελληνικό στρατό στην υπηρεσία των ΗΠΑ!

Όλη η Ευρώπη έχει μπει σε ανοιχτή πολεμική προετοιμασία, καθώς μία-μία οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζουν τους λαούς τους για τη συμμετοχή τους στον πόλεμο. Όπως είναι επόμενο, αυτές οι προετοιμασίες οδηγούν στην κατακόρυφη άνοδο του εθνικισμού, του φασισμού, στην περιστολή των δημοκρατικών και των εργασιακών δικαιωμάτων, στην ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των κοινωνικών δαπανών προς όφελος των εξοπλισμών. Αυτό σημαίνει περισσότεροι πύραυλοι και λιγότερα πυροσβεστικά και ασθενοφόρα, λιγότεροι νοσηλευτές και δάσκαλοι, λιγότερα αστικά λεωφορεία, χαμηλότεροι μισθοί.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Οι λαοί του κόσμου δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Έχουν κοινούς εχθρούς, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους. Και γι' αυτό το λόγο, έχουν κάθε συμφέρον να βγουν στους δρόμους και να φωνάξουν ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, να εκδηλώσουν την αντίθεση τους σε όλους αυτούς που τους προορίζουν για κρεάς στα κανόνια τους.

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη να συνταχθούν με κανέναν ισχυρό, με κανένα ιμπεριαλιστή. Έχουν ανάγκη ένα ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα αποτρέψει τους κινδύνους και τα εφιαλτικά σενάρια που μας απειλούν. Να απαιτήσουμε τώρα να πάψει η χώρα μας να εμπλέκεται με κάθε τρόπο και να γίνεται όργανο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ, 7.30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου