5/27/2021

Ανταπόκριση από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας (25/5)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/5 η δεύτερη στη σειρά Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή συναδέλφων, κάτι που αντανακλά τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουνε στον κλάδο. Παρά την λαθεμένη επιλογή μέρας (εργάσιμη) και παρά το λιγοστό χρόνο προπαγάνδισης, 103 συνάδελφοι συμμετείχανε και ψήφισαν στη διαδικασία.



Στη συνέλευση, κατά την άποψη μας, εκφράστηκαν δύο λογικές. Η μία, η λογική της ανάθεσης του αγώνα, από την πλευρά της ΕΣΑΚ και του ΔΣ. Και η άλλη, που εκφράστηκε με το κοινό πλαίσιο που στήριξε η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Μισθωτών Τεχνικών μαζί με το σχήμα REbuilt_IT, αυτή της διαρκούς ενεργοποίησης του Σωματείου και της οργάνωσης του αγώνα από τα κάτω, με άμεση συμμετοχή των συναδέλφων. Θεωρούμε ότι η ισχυροποίηση του κοινού αυτού πλαισίου, που κινείται σε σωστή πολιτική κατεύθυνση, μετατοπίζει συνολικά το Σωματείο, κάτι που αντανακλάστηκε στις τοποθετήσεις και τη ροή της συνέλευσης.

Θεωρούμε ότι δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις από τις άλλες δυνάμεις: για τον μη ορισμό νέας Συνέλευσης (όπως προτείναμε για τις 6 Ιούνη), για τη μη συγκρότηση ανοιχτής Συντονιστικής Επιτροπής για την υλοποίηση της απόφασης της συνέλευσης, αλλά και για την καταψήφιση της κοινής κινητοποίησης που προτείναμε ενάντια στο άνοιγμα του κλάδου τα σαββατοκύριακα, με προτεινομένη συγκέντρωση το Σάββατο 29/5. Συνολικά, θεωρούμε ότι η έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων για τις δράσεις του Σωματείου, και η δημοσιοποίηση των προτεινόμενων πλαισίων, αποτελούν αποτέλεσμα και του ελέγχου που ασκούμε στη διαδικασία της συνέλευσης.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχανε στη διαδικασία, χαιρετίζει τους συναδέλφους που στήριξαν το κοινό πλαίσιο στο οποίο συμμετείχαμε.

Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουνε στην απεργία της Πέμπτης 3 Ιούνη, με συγκέντρωση 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Καλεί επίσης, σε στήριξη των κινητοποιήσεων που έχουνε αποφασιστεί από το Δελτίο Τύπου των «Εργατικών Κινήσεων – Συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης»:

•      Την Πέμπτη 27 Μάη, κινητοποίηση στην περιοχή της Τούμπας με συγκέντρωση στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο.

•      Την Παρασκευή 28 Μάη, κινητοποίηση των Καλλιτεχνών, με συγκέντρωση στις 18.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

•      Την Τρίτη 1 Ιούνη, κινητοποίηση στις δυτικές συνοικίες της πόλης με συγκέντρωση στις 19.00 στην πλατεία Επταλόφου.

Ακολουθεί το αποτέλεσμα της συνέλευσης, το πλαίσιο που στήριξε η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Μισθωτών Τεχνικών, καθώς και το ψήφισμα που κατατέθηκε.

Αποτέλεσμα Ψηφοφορίας 

Πλαίσιο ΕΣΑΚ: 44

Πλαίσιο Rebuilt_it / Αγωνιστική Πρωτοβουλία Μισθωτών Τεχνικών: 38

Πλαίσιο Αριστερη Πρωτοβουλία Τεχνικων / Ριζοσπαστική Κίνηση Τεχνικών: 21

 

ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στηρίζουνε:

REbuilt_IT

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

3 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, η κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη αποτελεί μια πρόσκληση για τον κόσμο της δουλειάς και χτυπάει τον πυρήνα των κατακτήσεων των εργαζόμενων: το 5νθήμερο-8ωρο, τη συνέλευση, και την απεργία.

Η προπαγάνδα των ΜΜΕ που σε ένα ακόμα ζήτημα προσπαθούνε να κάνουνε το «μαύρο-άσπρο», λέγοντας ότι το νομοσχέδιο δήθεν «θωρακίζει το 8ωρο» και «προστατεύει τους εργαζόμενους» δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Και αυτό γιατί καθημερινά οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, την καταπάτηση της προσωπικής τους ζωής, την εκμετάλλευση. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη: ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Αξιοποιώντας την πανδημία, θέλουνε να στήσουνε ένα σύγχρονο εργασιακό κάτεργο, όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όταν, όπως, και για όσο θέλει το κεφάλαιο. Και επειδή φοβούνται ότι θα βρούνε μπροστά τους αντιστάσεις και διεκδικήσεις, σπεύδουνε να βγάλουνε στην παρανομία αυτό που φοβούνται περισσότερο από όλα: το μαχόμενο ταξικό εργατικό κίνημα και τα μέσα πάλης του, τη συνέλευση, τη διαδήλωση, την απεργία, την περιφρούρηση.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο:

ΔΙΑΛΥΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ.

•    Καταργεί το 8ωρο και θεσμοθετεί το απλήρωτο 10ωρο με «ατομική διευθέτηση», με συμψηφισμό υπερωριών και ρεπό. «Ατομική διευθέτηση» στους χώρους δουλειάς και υπό τον εκβιασμό της ανεργίας, σημαίνει ξεχείλωμα των ωραρίων και διάλυση της προσωπικής μας ζωής, μετατροπή μας σε αναλώσιμα εργαλεία.

•    Υπονομεύει περαιτέρω τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» θα γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθώς όσα κεκτημένα έχουνε κατοχυρώσει οι εργαζόμενοι σε έναν κλάδο, μπορούνε να προσπεραστούνε με την «ατομική διευθέτηση».

•    Εντατικοποιούν την εργασία, με αύξηση των νόμιμων υπερωριών σε 150 (από 120 στις υπηρεσίες και 96 στη βιομηχανία), δίνοντας τη δυνατότητα στην εργοδοσία να εξαντλεί τους εργαζόμενους χωρίς κόστος και να τους απολύει ύστερα κατά το δοκούν.

•    Καταργούνε την Κυριακάτικη Αργία για μια σειρά κλάδους. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει εξαίρεση 23 κλάδων από την Κυριακάτικη αργία, μεταξύ των οποίων η πληροφορική, data centers, αποθήκες και logistics, έτοιμο σκυρόδεμα, όπου απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου μας.

ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥΣ. Δημιουργεί ένα πλαίσιο όπου τα Σωματεία για να μπορούνε να αποφασίζουνε απεργία ή να υπογράφουνε συλλογική σύμβαση, θα πρέπει να δέσουνε τον εαυτό τους χειροπόδαρα και να χάσουν κάθε ριζοσπαστικό περιεχόμενο.

•    Προωθεί ασφυκτικό κρατικό έλεγχο μέσω του ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε, όπου απαιτούνε το γενικό ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών των σωματείων με ονόματα και διευθύνσεις, κάτι που θυμίζει δικτατορία.

•    Απαιτεί την ηλεκτρονική ψήφο στις συνελεύσεις για απεργία και τις εκλογές των σωματείων, διαλύοντας τις πραγματικές συνελεύσεις και δημιουργώντας ένα καθεστώς εργοδοτικών πιέσεων και εκβιασμών χωρίς προηγούμενο.

•    Οι παραπάνω διατάξεις ενισχύονται από την εφαρμογή της υποχρεωτικής απαρτίας 50%+1 για κήρυξη,  μέτρο που είχε προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

•    Ποινικοποιεί την απεργιακή περιφρούρηση και την κατάληψη χώρων δουλειάς από Σωματεία, και θεσμοθετεί απεργοσπαστικό μηχανισμό με το μανδύα του «προσωπικού ασφαλείας» στις επιχειρήσεις που έχουνε δήθεν «ζωτική σημασία».

Μόνο με ταξικό συνδικαλισμό, ανεξάρτητο από το κράτος και την εργοδοσία, μπορούνε να δοθούνε πραγματικοί αγώνες, και όχι με την πειθάρχηση τον κρατικό και εργδοτικό έλεγχο.

Παράλληλα, θεσμοθετούνε μια σειρά παραπλανητικές διατάξεις, όπως υποτιθέμενη «προστασία από τις απολύσεις», την «Ηλεκτρονική Κάρτα Εργασίας», και την «Προστασία από την έμφυλη βία στους χώρους δουλειάς». Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρξει: το ίδιο το νομοσχέδιο αποδυναμώνει την Επιθεώρηση Εργασίας, και διευκολύνει τις απολύσεις, αφού ακόμα και αν κριθεί η απόλυση παράνομη από το δικαστήριο δεν ακυρώνεται!

Οι  μισθωτοί τεχνικοί βιώνουμε χρόνια τώρα από «πρώτο χέρι» τι συνθήκες επικρατούνε. στους χώρους δουλειάς.

Οι απλήρωτες υπερωρίες και η καταπάτηση του ωραρίου είναι μάστιγα για τον κλάδο των μισθωτών τεχνικών, αφού συνήθως δουλεύεις «μέχρι να βγει η δουλειά». Συχνά άλλα υπογράφουμε και άλλα παίρνουμε στο χέρι, ενώ με τα «μπλοκάκια» χάνουμε βασικά δικαιώματα όπως το ταμείο, η άδεια μητρότητας και οι άδειες. Την κατάσταση αυτή επιδείνωσε η τηλεργασία. Η «Ηλεκτρονική Κάρτα Εργασίας» που θεσμοθετεί η κυβέρνηση δεν θα μας προστατέψει από τις αυθαιρεσίες. Γνωρίζουμε με ποιους όρους η εργοδοσία μας παίρνει τηλέφωνο και απαιτεί να ανοίξουμε τον υπολογιστή το Σαββατοκύριακο. Γνωρίζουμε ότι κανένας μηχανισμός καταγγελιών για παρενοχλήσεις δεν μπορεί να προστατέψει τη γυναίκα εργαζόμενη στους χώρους δουλειάς, αν δεν υπάρχουνε ισχυρά σωματεία και προστασία από τις απολύσεις.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ. Τα εργατικά δικαιώματα δεν χαρίστηκαν από κανέναν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες από το εργατικό κίνημα, με τη χρήση του πιο σημαντικού μέσου πάλης του, την απεργία.

Σε αυτόν τον αγώνα, απέναντι και ενάντια στους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα βρίσκεται η ΓΣΕΕ, που σπέρνει την παράλυση και την υποταγή. Η ΓΣΕΕ ακόμα «σκέφτεται τις θετικές διατάξεις το νόμου(!)» και αναρωτιέται για το… αν πρέπει να κηρυχτεί απεργία. Κάθε εργαζόμενος που θέλει να αγωνιστεί και να βγει στο δρόμο έχει ξεπεράσει στην πράξη τη θλιβερή αυτή ηγεσία.

Η απεργία της 6ης Μάη, απέδειξε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι εργαζόμενοι έχουνε τη διάθεση και τη δυνατότητα να οργανώνονται και να κινητοποιούνται από τα κάτω, με δική τους πρωτοβουλία και δικό τους σχεδιασμό. Αυτή τη διάθεση για την οργάνωση αγώνα φαίνεται στις μαζικές διαδικασίες του Σωματείου μας, αλλά και καθημερινά στις παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, όπου δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος που να μην αντιλαμβάνεται την ουσία του νομοσχεδίου.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ. Η λογική της «αναμονής για τις εξελίξεις», η λογική της ανάθεσης του αγώνα σε κάποιους «ειδικούς που γνωρίζουνε», που καλλιεργεί το ΔΣ, δεν αρκεί για να εκφραστούν οι διαθέσεις των συναδέλφων. Ο αγώνας μας δεν έχει ανάγκη από «προτάσεις νόμου» και κοινοβουλευτική λογική, αλλά από προτάσεις αγώνα και άμεσων κινητοποιήσεων.

Το Σωματείο χρειάζεται μια άλλη λογική, όπου οι συνάδελφοι με την άμεση συμμετοχή μας και μέσα από ανοιχτές διαδικασίες θα πάρουμε την υπόθεση του σχεδιασμού και της κλιμάκωσης του αγώνα στα χέρια μας.

Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας, συμμετέχουμε μαζικά στις διαδικασίες του, απεργούμε μαζικά στις 3 Ιούνη, πυκνώνουμε τη λειτουργία του, συντονιζόμαστε με άλλους κλάδους εργαζόμενων, συμπορευόμαστε με τα άλλα αγωνιζόμενα τμήματα λαού και νεολαίας. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•       Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

•       5νθήμερο – 8ωρο. Καμία απλήρωτη υπερωρία. Όχι στο άνοιγμα του κλάδου τα σαββατοκύριακα.

•       Καμία απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, της απεργίας, της συνέλευσης, της διαδήλωσης. Όχι στο ηλεκτρονικό μητρώο-φακέλωμα ,τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και το «50%+1». Καμία κρατική ανάμιξη στις διαδικασίες των Σωματείων.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

•       Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πάλη για την κατοχύρωση του ελεύθερου χρόνου και μείωση του σχρόνου εργασίας

•       Συλλογικές Συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις αυξήσεις στους μισθούς.

•       Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.

•       Κατάργηση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και της ελαστικής εργασίας. Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας.

•       Καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης.

•       Μέτρα εργασίας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Δωρεάν και πλήρη περίθαλψη για το λαό, προσλήψεις και ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

•       Όχι στην αξιοποίηση της τηλεργασίας ως μέσο επιβολής ελαστικής εργασίας και απομόνωσης των εργαζομένων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

•       Σύσταση Ανοιχτής Συντονιστικής Επιτροπής, με συμμετοχή κάθε συναδέλφου που το επιθυμεί, για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης.

•       24ωρη Απεργία στον κλάδο την Πέμπτη 3 Ιούνη με απεργιακή συγκέντρωση 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

•       Νέα Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 6 Ιούνη, στις 17.00 στο αίθριο του Πολυτεχνείου.

•       Σαββατο 29/5 στις 19:00 μικροφωνική για το άνοιγμα του κλάδου τα σαββατοκύριακα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

•       Συμμετοχή στην απεργία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδιου με προσυγκέντρωση στις 10:00 στην Καμάρα

•       Έγκαιρη ειδοποίηση των συναδέλφων για τις γενικές συνελεύσεις, αλλά και για όλες τις δράσεις του σωματείου και τις αποφάσεις που παίρνονται.

•       Δημιουργία Προγράμματος Εξορμήσεων στους χώρους δουλειάς για την ενημέρωση του κλάδου για τις αποφάσεις και τη λειτουργία του Σωματείου, και την εγγραφή νέων μελών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/5 ΣΤΙΣ 19:00  ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

Η κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη αποτελεί μια πρόσκληση για τον κόσμο της δουλειάς και χτυπάει τον πυρήνα των κατακτήσεων των εργαζόμενων: το 5νθήμερο-8ωρο, τη συνέλευση, και την απεργία. Διαλύει κάθε δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο καταργώντας με την «ατομική διευθέτηση» το 8ωρο, επιβάλλοντας 10ωρη εργασία χωρίς πληρωμή των υπερωριών και επιπλέον επιδιώκει να καταργήσει την Κυριακάτικη αργία για ακόμα περισσότερους εργαζόμενους.

Η προσπάθεια του κεφαλαίου να καταργήσει την Κυριακάτικη αργία δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Την τελευταία δεκαετία, οι εκάστοτε κυβερνήσεις προσπάθησαν να κάνουν καθεστώς τη δουλειά την Κυριακή, δίνοντας ένα σημαντικό χτύπημα στο δικαίωμα των εργαζομένων στην ξεκούραση και στην κατάκτηση της Κυριακάτικης αργίας. Το ’13 η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θέσπισε την «προαιρετική» λειτουργία του λιανεμπορίου για κάποιες Κυριακές του χρόνου, ενώ το ’17 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε πολλά βήματα την επίθεση στο δικαίωμα αυτό, ορίζοντας πως σε πολλές περιοχές οι τουριστικές επιχειρήσεις και το λιανεμπόριο μπορούν να παραμένουν ανοιχτά για 32 Κυριακές το χρόνο!

 Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση, πρόκειται να επεκτείνει κατά πολύ τους κλάδους που θα δουλεύουν Κυριακές, δίνοντας ένα καθοριστικό χτύπημα στο δικαίωμα στην Κυριακάτικη αργία. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει εξαίρεση 23 κλάδων από την Κυριακάτικη αργία, μεταξύ των οποίων η πληροφορική, data centers, αποθήκες και logistics, έτοιμο σκυρόδεμα, όπου απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου μας.

Σαν μισθωτοί τεχνικοί γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» τι συνθήκες επικρατούνε στους χώρους δουλειάς. Οι απλήρωτες υπερωρίες και η καταπάτηση του ωραρίου είναι μάστιγα για τον κλάδο μας, αφού συνήθως δουλεύεις «μέχρι να βγει η δουλειά». Την κατάσταση αυτή ήρθε να επιδεινώσει η εφαρμογή της τηλεργασίας, με βάση την οποία συχνά η εργοδοσία απαιτεί να είμαστε διαθέσιμοι όποτε χρειάζεται. Μέσα σε όλα αυτά, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έρχεται να χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για εμάς, γυρίζοντας μας έναν αιώνα πίσω σε επίπεδο δικαιωμάτων.

Το δικαίωμα στην ανάπαυση την Κυριακή κατακτήθηκε με αγώνες της εργατικού κινήματος και σαν τέτοιο πρέπει να το υπερασπιστούμε. Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν, μέσα από το σωματείο μας, ώστε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους!

•    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

•    5ΝΘΗΜΕΡΟ-8ΩΡΟ.ΚΑΜΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑ

•    ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

•    ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ :

•             Συγκέντρωση-Μικροφωνική του Σωματείου, ενάντια στο άνοιγμα του κλάδου μας τα Σαββατοκύριακα στις 29/5 στις 19:00 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου