3/06/2021

Προς τους συναδέλφους μισθωτούς τεχνικούς: Μαζικά να γραφτούμε στο σωματείο μας!

Προς τους συναδέλφους μισθωτούς τεχνικούς: Μαζικά να γραφτούμε στο σωματείο μας! 

Το σημαντικότερο όπλο που έχουμε σαν εργαζόμενοι, είναι η οργάνωση μας στο σωματείο μας. Η οργάνωση στο σωματείο δεν είναι κάποια περιττή πολυτέλεια ή απομεινάρι άλλων καιρών. Αντίθετα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ενισχύσουμε τη θέση μας απέναντι στους εργοδότες μας. Ο ατομικός δρόμος, που πλασάρεται με ιδιαίτερο μένος εδώ και χρόνια, το μοναδικό που καταφέρνει είναι να παράγει εργαζόμενους ανίσχυρους απέναντι σε αυθαιρεσίες στο χώρο δουλειάς τους αλλά και απέναντι στις αντιδραστικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τα προβλήματα μας είναι κοινά με αυτά των υπόλοιπων εργαζόμενων και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσα από την οργάνωση και την πάλη μας. Σε συλλογικά προβλήματα δεν χωράνε ατομικές λύσεις.  

Καλούμε κάθε εργαζόμενο μισθωτό τεχνικό να εγγραφεί στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Το σωματείο είναι ένα όργανο στα πλαίσια του οποίου μπορούμε να συζητάμε για τα προβλήματα στο χώρο εργασίας μας, να αποφασίζουμε συλλογικά με ποιον τρόπο μπορούν αυτά να λυθούνε, να κινητοποιούμαστε αλλά και να ενημερωνόμαστε ευρύτερα για τα θέματα του κλάδου μας. Μόνο μέσα από ένα μαζικό σωματείο μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Μόνο μέσα από ένα μαζικό και αγωνιστικό σωματείο μπορούμε να πετύχουμε τη βελτίωση των εργασιακών μας συνθηκών και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ζωής μας.     

Ωστόσο η εγγραφή στο σωματείο, όσο κι αν κρίνεται απαραίτητη, δεν αρκεί από μόνη της. Απαραίτητη είναι κι η συμμετοχή μας στη ζωή του σωματείου. Η συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις όπου μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τη γνώμη μας, η συμμετοχή στις δράσεις του και τις εκδηλώσεις του. Επιπλέον, έχουμε το δικαίωμα και οφείλουμε να κρίνουμε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, το οποίο εκλέγεται από τη βάση άρα πρέπει και να λογοδοτεί σε αυτή.

Τέλος, παραθέτουμε κάποια στοιχεία σχετικά με το σωματείο καθώς και το mail επικοινωνίας. Αίτηση εγγραφής μπορεί να κάνει κάθε εργαζόμενος ή άνεργος τεχνικός (Μηχανικός, Τεχνολόγος, Γεωλόγος, Σχεδιαστής) απόφοιτος οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, στέλνοντας την αίτηση εγγραφής στο mail του σωματείου. Αν εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, ο αιτών δεν ειδοποιήθηκε περί τυχόν απόρριψής της θεωρείται τακτικό μέλος του σωματείου. 

site ΣΜΤ Μακεδονίας: https://somtechnik.wordpress.com

mail επικοινωνίας: somtechnik.thes@gmail.com

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας: https://somtechnik.wordpress.com/about/

Καταστατικό: https://somtechnik.wordpress.com/καταστατικό/

Αίτηση εγγραφής: https://somtechnik.wordpress.com/αίτηση-εγγραφής/

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


 


Επικοινωνία: agonistikiprotovouliathessalonikis@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/agoproth

Blog: https://agonistikiprotovouliathessalonikis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου