9/18/2020

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση περιορισμού της κινητοποίησης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην Αθήνα. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση περιορισμού της κινητοποίησης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην Αθήνα. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αθήνας πραγματοποίησε συγκέντρωση στην έδρα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Κηφισιά ενάντια στις μειώσεις μισθών και στις εκδικητικές απολύσεις που επέβαλε ο Όμιλος σε όσους εργαζόμενους δεν αποδέχτηκαν τις μειώσεις. Στη συγκέντρωση αυτή είδαμε ένα ακόμη επεισόδιο του σήριαλ “Εφαρμογή του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων”, μετά την επίθεση της αστυνομίας στην πορεία αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό στις 28/8, αλλά και την επιχείρηση περιορισμού της διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών.
    Η παρέμβαση της αστυνομίας είχε δύο φάσεις. Αρχικά, εκπρόσωπος της που είχε οριστεί ως “αστυνομικός διαμεσολαβητής” επικοινώνησε με το προεδρείο του ΣΜΤ τηλεφωνικά πριν την κινητοποιηση για να τους επισημάνει τις “υποχρεώσεις” τους αλλά και να ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση. Στη συνέχεια, την ημέρα της κινητοποίησης η αστυνομία ήταν και πάλι παρούσα επιχειρώντας να απομακρύνει το πανό από την είσοδο των γραφείων και να περιορίσει τον αριθμό των συγκεντρωμένων που μοίραζαν την ανακοίνωση του σωματείου στους εργαζόμενους που πήγαιναν για δουλειά. Η καταστολή της συγκέντρωσης αποφεύχθηκε χάρη στην αντίδραση των συγκεντρωμένων.
    Τα περιστατικά αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ήδη τον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων σε όσες συγκεντρώσεις θεωρεί ότι είναι “ενοχλητικές” αλλά και ότι η αντίσταση όσων συμμετέχουν μπορεί να είναι καθοριστικής σημασία για το σπάσιμο της κρατικής καταστολής.
    Η διαδήλωση δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ούτε “συνεννόησης” για να πάρει την άδεια εκείνων που αντιμάχεται. Η διαδήλωση είναι μέσο πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος, και ως τέτοια θα την περιφρουρήσουμε, έξω από την αστική νομιμότητα και ενάντια σε αυτήν.
  • Κατω τα χέρια από τις διαδηλώσεις, τους λαϊκούς αγώνες και τις συγκεντρώσεις.
  • Κάτω ο νόμος περιορισμού των διαδηλώσεων.
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου