7/26/2024

Vodafone: Απολύσεις και άλλα… ωραία

Μαζικές απολύσεις φαίνεται να κάνει η Vodafone το τελευταίο διάστημα όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι μέσω του επιχειρησιακού σωματείου Vodafone-Παναφον. Όπως καταγγέλλεται από τον Ιούνιο η εταιρία προχωράει σε μαζικές απροειδοποίητες απολύσεις νέων και παλιότερων συναδέλφων.

Η εταιρία εκμεταλλεύεται πλήρως το καθεστώς εργολαβίας υπό το οποίο εργάζεται μεγάλο μέρος των συναδέλφων και με το έτσι θέλω δεν ανανεώνει τις ολιγόμηνες συμβάσεις που επιβάλλονται στους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα απολύει και συναδέλφους με χρόνια εμπειρία ώστε να τους αντικαταστήσει με πιο «φθηνό» αναλώσιμο δυναμικό.

Ακόμα και οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι εργαζόμενοι θα τους δοθούν σε δόσεις γιατί… «είναι μεγάλο το ποσό»!

Το αποκορύφωμα της εργοδοτικής σαπίλας είναι η καταγγελία για απόλυση καρκινοπαθούς εργαζόμενης μετά από αίτημα να εργαστεί 2 παραπάνω μέρες τη βδομάδα από το σπίτι για λόγους υγείας.

Πέραν των απολύσεων οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν αυξανόμενη εντατικοποίηση, χαμηλούς/καθηλωμένους μισθούς και μειωμένο προσωπικό.

Αυτό είναι το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον της ανάπτυξης και του σεβασμού στον άνθρωπο. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ στρώνουν τον δρόμο και το κεφάλαιο ξεσαλώνει. Τα 6ημερα, τα 10ωρα, οι μισθοί πείνας, οι απολύσεις, οι αδήλωτες υπερωρίες και πολλά άλλα είναι η συλλογική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι. Μόνο με τη συλλογική μας πάλη μπορούμε να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία και στις αντεργατικές πολιτικές.

  •           Καμία απόλυση Συναδέλφου
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • Αυξήσεις στους μισθούς
  • Ανατροπή των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη